Van kiút a körbetartozás, a kintlévőségek útvesztőjéből

Sokan arról számolnak be, hogy a vállalkozási körbetartozás nem csak a cégük fennmaradását, hanem az emberi kapcsolataikat is kockára teszi.

A helyzet annyira komoly, hogy törvény által is szabályozni próbálják, egyelőre kevés sikerrel. De van egy egyszerű megoldás, hogy a kintlévőségek ne jelentsenek veszélyt a cégünk számára.

  • A csőd szélére sodorja a vállalkozásokat a rengeteg körbetartozás

Ismerős Önnek ez a mondat: „Ezt még megoldom kölcsönből, aztán kitermelem, és kamatostul visszaadom.”? Vállalkozói körökben sajnos egyáltalán nem ritka a körbetartozás veszélyes jelensége.

Ugyanis az ilyen jellegű kintlévőségek még a nagyobb cégek számára is likviditási problémákat okozhatnak, a kis- és középvállalkozásokról már nem is beszélve. Egy mikrovállalkozás számára például már egy 1-2 millió forintos összeg is veszélybe sodorhatja a cég működőképességét.

  • Mit tehet a körbetartozás ellen?

Az első dolog, amit érdemes megtennie, hogy minden szerződéskötést megelőzően megvizsgálja a leendő partnerei fizetőképességét. Így a probléma gyökerét tépheti ki, és nem kell a következményekkel bajlódnia.

A másik dolog, amivel csökkentheti a vállalkozására háruló terhet, hogy egy automatikus rendszert keres. Így nem Önnek kell megküzdenie a vevőivel, ügyfeleivel hónapról hónapra.

Nem kell, hogy Ön viselje a terheket

Bizonyára minden cégvezető örülne annak, ha lekerülnének a válláról a kellemetlen telefonhívások, papíralapú számlák és a fizetésképtelen ügyfelek miatti terhek.

A FAIR PAY CONTROL épp ezeket a nyűgöket veszi át a cégétől, és oldja meg őket úgy, hogy alkalmazottjai ezalatt hasznosabb feladatokkal tudnak foglalkozni. Sőt, az esetleges jogi eljárás díját és illetékét is megelőlegezzük, függetlenül a követelés értékétől.

A FAIR PAY COTROL szolgáltatását tapasztalt jogi és informatikai szakemberek fejlesztették azzal a céllal, hogy a követeléskezelés területén magas színvonalú szolgáltatási kultúrát vezessenek be, amellyel megszüntethető a körbetartozás.

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése