Ki meri számolni, havonta mennyit veszít a cége a követeléskezelés miatt?

Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, Ön sem azért kezdett vállalkozni, mert mindenképpen a követeléskezelés nyűgével szeretett volna foglalkozni. Kivéve, ha éppen ez a cége profilja, de erre csekély az esély.

A nem fizető cégek duplán viszik a pénzt

Kiszámolta már, hogy havonta hány munkaórát dob ki az ablakon olyan cégek miatt, akik nem hajlandóak fizetni? És itt most nem csak az ingyen elvégzett munkára gondolunk, hanem az ezt követő követeléskezelés folyamatával töltött időre is.

Lássunk egy példát!

Még a legjobb számlafizetéssel büszkélkedő ügyfelünk cége is heti 4 órát foglalkozott követeléskezeléssel, mielőtt leszerződött volna velünk. Ez 2 teljes napnyi kiesést jelent havonta az adott vállalkozás pénzügyi munkaköréből.

Ha az ezen a projekten dolgozó munkatárs bérét elosztjuk a ráfordított idővel, kiderül, hogy ügyfelünk legalább 30 000 forintot dob ki az ablakon havonta a nem fizető cégekre. Ráadásul a siker egyáltalán nem garantált, a követeléseket pedig folyamatosan görgeti maga előtt a cég, amíg bírja cash flow-val.

A kintlévőségkezelés hatására a fluktuáció is nő

Ha a fenti példához hozzávesszük, hogy a kintlévőségkezeléssel foglalkozó munkatárs a folyamatos kudarcélmények és idegeskedés miatt egyre rosszabbul teljesítette a feladatokat, láthatjuk, hogy még kritikusabb a helyzet.

Ilyenkor ugyanis Damoklész kardjaként lebeg a cégvezető feje felett, hogy az illető munkatárs felmond.

Ne fizessen mások hibáiért – főleg ne duplán

A 21. század egyik leghasznosabb jelensége a kiszervezés. Mára ugyanis a cégek többsége felismerte, hogy sokkal optimálisabb kizárólag azokra a feladatokra koncentrálni, amik a vállalkozás profilját képezik.

Például az Apple sem maga gyártja le a készülékeit. Mérnökeik és tervezőik megálmodják, majd különböző cégekkel készíttetik el az egyes alkatrészeket.

Pontosan ezen analógia mentén érdemes gondolkoznia a kintlévőségkezeléssel kapcsolatban. Létezik egy olyan megoldás, amely leveszi a feladattal járó terhet a munkavállalóiról. Így hatékonyabb lesz a munkavégzésük, javul a közérzetük és az általános céges morál.

A FAIR PAY CONTROL automatikus rendszere biztosítja, hogy időben fizessenek az Ön ügyfelei is. A rendszer segítségével jelentősen csökkennek a késve fizetések, nem kell értékes munkaórákat a kintlévőségkezelésre pazarolni.

Cégének nem lesznek tartós kintlévőségei, a FAIR PAY CONTROL segítségével a pénzügyi munkatárs mentesül az időrabló és idegesítő ügyintézéstől, vége az idegeskedésnek és a konfliktusoknak.

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése