Kezdje az év tervezését itt!

Méltán ismert és közkedvelt Brian Tracy „Leégett az irodám” tesztje, amit érdemes rögtön az év elején elvégezni. A hatása megkérdőjelezhetetlen! Ön is másképpen fogja látni az előttünk álló, nem túl egyszerű évet.

Cégvezetőként már biztosan átgondolta a tavalyi évet: mérleget vont, áttekintette, hogy mik voltak a jó döntések, és miken kell változtatni idén.

Természetes, hogy többnyire a meglévő erőforrásokra alapozott: a meglévő termékekre, a meglévő kollégákra, a kialakított szolgáltatásokra, rendszerekre.  A teszt során azonban teljesen újra kell gondolni az alapokat.

Brian Tracy híres tesztje tökéletes metaforája a mai gazdasági környezetnek.

Képzelje el, hogy tegnap porig égett az irodája vagy a cége telephelye. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős. Emiatt csak egy fele akkora helyre tud költözni a cég, fele annyi kollégával és egy újraépítendő üzleti tevékenységgel.

Ezeket a kérdéseket tegye fel magának:

  • Kiket vinne magával az újrakezdéshez?
  • Melyik termékeket kezdené először újraforgalmazni a cége választékából?
  • Mely termékekkel, szolgáltatásokkal nem foglalkozna többet?
  • Mely vevőivel venné fel a kapcsolatot azonnal?
  • Milyen üzleti tevékenységbe kezdene bele rögtön?
  • Milyen üzleti tevékenységet dobna ki azonnal az ablakon?

Ez a teszt felhívja a figyelmünket arra, hogy minden helyzetre legyen egy vészforgatókönyvünk. A 2020-as év bebizonyította, hogy szinte egyik napról a másikra kialakulhat egy olyan gazdasági vészhelyzet, amelyben azonnal kell kemény döntéseket hozni.

2021-ben is szüksége lesz egy döntési sablonra, hogy ne veszítsen időt a döntés meghozatalával, hiszen úgy tűnik, jön egy újabb gazdasági válság, amely legalább annyira sújt majd néhány céget, mint egy leégett iroda.

A tesztben szereplő tűz szerencsére csak képzeletbeli, de a COVID-járvány nyomán bekövetkező válság nagyon is valóságos. Ha megcsinálja a tesztet, látni fogja, hogy a stabil cashflow mindennél fontosabb az újraépítéshez.

A FAIR PAY CONTROL automatikus kintlévőség-kezelés rendszere ebben segít: jöhet bármilyen krízishelyzet, ha az ügyfelei rendszeresen időben fizetnek, a pénzügyei biztonságban lesznek, és Ön nyugodtan koncentrálhat a cég egyéb ügyeire.

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése