Borús vagy derűs jövő vár a cégére 2021-ben? Íme, a mi jóslatunk!

A kimutatások alapján Magyarországon a tavalyi év második felében csökkent a fizetési határidő és nőtt az átlagos fizetési késedelem.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a gazdasági tevékenység is jelentősen csökkent, ugyanis harmadával esett vissza a kiállított számlák száma 2020 harmadik negyedévében, az előző évi hasonló adatokhoz képest, mindezt több mint ötödével kevesebb cég állította ki.

Mire számíthatnak a magyar vállalkozások?

A pandémia második és harmadik hulláma miatt egyre nő azon vállalkozások száma, akiknek a tartalékaik és az esetleges állami támogatások felhasználásával elfogynak a lehetőségeik a cash flow finanszírozására.

A körbetartozás pedig jelenleg 15 éve nem látott mértékben üti fel a fejét a gazdaságban azzal, hogy bizonyos számlákat késve, vagy egyáltalán nem fizetnek ki a cégek.

Mi lehet a megoldás? Ime, 5 módszer:

 1. Számlamenedzselés időben
  Nem a számla lejártakor, hanem annak kiállításakor kezdődik a menedzselés, ha ezt szem előtt tartja, az ügyfelei is pontosabban fizetnek.
 2. Legyen kidolgozott számlafolyamat
  Érdemes kidolgozni egy pontos, leírt folyamatot: hogyan kezeli a cég a számláit, a számla kiállításától a nemfizetésig.
 3. Kapcsolja ki a mikrodöntéseket
  Vagyis ne különböztesse meg a vevőit pénzügyi szempontból. A számla esedékessége mindenkire egyformán legyen kötelező.
 4. Legyen állandó jogi partnere
  Olyan jogi partnert érdemes keresni, aki szakosodott a követeléskezelésre, és nem késlekedik, ha a vevője nem fizet. Nem jó, ha 1-2 hónappal a számla lejárta után fordul ügyvédhez, mert lehet, hogy már késő lesz.
 5. Próbálja ki a FAIR PAY CONTROL rendszerét
  A FAIR PAY CONTROL automatizált követeléskezelő szolgáltatásával a kintlévőségek rövid idő alatt megszűnnek, az ügyfelek időben fizetnek, a cége pedig elkerülheti a pénzügyi veszélyt, és derűsen nézhet a 2021-es év második felére.

Esettanulmányok

 • Összes
 • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

 • Összes
 • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése