A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) 349, legalább 20 főt foglalkoztató hazai vállalkozást kérdezett meg a késedelmes fizetéssel és a lánctartozással kapcsolatban.

A késve fizető partnerek és a lánctartozás aránya 3 százalékpontos csökkenést mutat a megkérdezett vállalkozások körében – derül ki a közzétett elemzésből, ami a GVI 2021. januári negyedéves adatain alapul.

A felmérésben megkérdezett cégek 62%-a rendelkezett olyan üzleti partnerrel, amely 2020. Második félévében több alkalommal is késedelmesen fizetett,

Veszélyeztetett terület: a kereskedelem és az építőipar?

A kereskedelem területén működő válaszadók 74%-a volt kapcsolatban késve fizető partnerrel, ami 5 százalékponttal magasabb volt januárban a fél évvel korábban mért aránynál. Nőtt a késedelmes fizetés gyakorisága az építőiparban is: a 2020. júliusi 58%-ról 62%-ra.

A válaszadó cégek egynél többször partnereik 14%-ánál tapasztaltak késedelmes fizetést, míg a fizetési határidőn túl befolyó összegek aránya az értékesítésen belül átlagosan 19% volt, ami 1 százalékponttal alacsonyabb a fél évvel ezelőtti értéknél – közölte az MKIK GVI.

Önnek nem kell aggódnia a kintlévőségek miatt!

A FAIR PAY CONTROL rendszerének bevezetésével jelentősen csökkennek a késve fizetések, helyette nyugodt, kiszámítható pénzügyi egyensúly alakul ki.

Cégének nem kell tartania a késedelmes fizetéstől, az automatikus rendszer üzembe állítása után nem lesznek tartós kintlévőségei. A FAIR PAY CONTROL segítségével elkerülhető, hogy a körbetartozás az Ön cégét is utolérje.

(Forrás: index.hu)

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése