Az első találkozásunk alkalmával még több ügyfelünk nem volt biztosan abban, hogy szükségük van-e a FAIR PAY CONTROL rendszerére, mert náluk máshogyan zajlott a követeléskezelés, illetve úgy gondolták, hogy nem illeszthető be a módszer a cégük struktúrájába.

Az országos felmérésünkből ugyanakkor kiderült, hogy a válaszadók 48%-a nem volt elégedett a jelenlegi kintlévőség-kezelésével, mert az eredmény kiszámíthatatlan és ingadozó. Lássuk hát a leggyakoribb kifogásokat és a cáfolatokat.

1. érv: „Ha nem fizet az ügyfelem, leállítom a szolgáltatást.”

Hosszú távon ez nem kifizetődő stratégia. Ha egyre több vevőnél fékezi le a szolgáltatását, egy idő után azt fogja észrevenni, hogy nincs kinek értékesíteni. Egy növekedésben érdekelt cég nem engedheti meg magának ezt a szemléletet.

A FAIR PAY CONTROL rendszerével rengeteg munkát vállalhat el, aztán pedig nyugodtan hátradőlhet. Nem kell foglalkoznia mással, csak a szolgáltatás biztosításával, a többit az automatikus rendszer megoldja.

2. érv: „Nálunk csak előrefizetés illetve előlegfizetés után adjuk át az árut.”

Ezzel a módszerrel fennáll a veszély, hogy elveszíti az ügyfeleit, akik inkább átmennek a konkurenciához, ahol halasztott fizetés van. Ugyanis a mai kor alapvető igénye a halasztott fizetés, amely egyfajta bizalmi kapcsolatot feltételez.

A FAIR PAY CONTROL ennek a bizalomnak az őre. Ha attól tart, hogy a fennálló fizetési rendszerét képtelenség átállítani halasztott fizetésre, ne aggódjon, gyakorlatunkban volt már erre precedens, a módszerek között van átjárás. Arra pedig, hogy nem lesznek jogi eljárásai, a FAIR PAY CONTROL 100%-os jogi garanciája a biztosíték.

3. érv: „Mi előzetesen leinformáljuk az ügyfelet, nem futhatunk bele rossz partneri kapcsolatokba.”

Gratulálunk, Önök már tesznek valamit azért, hogy a cég védelmi rendszere kiépüljön. De ha már elindultak ezen az úton, miért állnak meg az első lépés után? Fejezzék be a védelem teljes körű felállítását! A FAIR PAY CONTROL folyamatos védőhálót biztosít a cégének.

Semmilyen lekérdezés, semmilyen információs rendszer nem tud valós idejű képet mutatni egy partnercégről. Ez a fajta passzív védelem nem követi le az aktuális céghelyzeteket, míg a FAIR PAY CONTROL rendszere a működésének első percétől aktívan biztosítja a cége stabil pénzügyét.

4. érv: „A számlázási rendszerünk küld emlékeztetőt a partnereknek a fizetési határidőről.”

A tapasztalatok szerint ez nem hatásos módszer, mivel ilyen esetben a számlát kiállító cégtől jön az emlékeztető, a partnerek pedig egy idő után csak legyintenek rá.

Sokkal hatásosabb, ha bevonunk egy külső szolgáltatót, aki mögött egy harcedzett jogi csapat áll, akik nem csak üres szavakat, hanem jogi garanciát is vállalnak kintlévőségek megtérülésére. Ezt garantálja az Ön cégének is a FAIR PAY CONTROL rendszere.

5. érv „Rugalmasan kezeljük a kintlévőségeket.”

Hosszú távon ez a módszer borzalmas következményekkel jár: soha nem lesz a cégében pontos számlafizetés. Ha nincs kiépítve egy fegyelmezett fizetési keret, a partnerek „elkanászodnak”, és ha ezen mégis szeretnének változtatni a cégnél, akkor ezek a partnerek megsértődnek és elmennek a konkurenciához, hiszen úgy érzik, szerzett joguktól fosztották meg őket.

Ezért hatásos a FAIR PAY CONTROL rendszere. Egy bevezetési kampány során bemutatjuk a partnereinek, hogyan fog változni a fizetési környezet, innentől pedig a FAIR PAY CONTROL lehet a „rossz zsaru”, az Önök cége pedig koncentrálhat a szolgáltatás minőségére.

6. érv: „Ha szükséges, pár hónap után jogi útra tereljük a behajtást.”

Követeléskezelési trendek bizonyítják, hogy a fizetési görbe elképesztő zuhanást mutat, ha például 120 napig engedik, hogy ne fizessen az ügyfél. Ilyenkor szinte már kár is pénzt tenni a jogi eljárásba: nagyon kicsi az esély arra, hogy viszontlássa a teljes, ki nem fizetett összeget.

7. érv: „Saját jogászunk van. / Szállítói hitelbiztosítással illetve faktoringgal oldjuk meg a kérdést.”

Ezek a módszerek nagyon jók akkor, amikor már fennáll a kintlévőség problémája. A FAIR PAY CONTROL rendszere viszont nem utólag kezeli a kérdést, hanem megelőzi a nemfizetés gondját.

Ráadásul vannak olyan számlák, amelyeket a fenti módszerekkel nem lehet biztosítani. Ekkor lép a képbe a FAIR PAY CONTROL szolgáltatása, amely a mindennapi cégműködéshez elengedhetetlen számlákat kezeli.

A FAIR PAY CONTROL az egyetlen megoldás, amely nem a probléma kialakulása után segít, hanem azon dolgozik, hogy egyáltalán ne legyen probléma.

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése