A Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet 2022. augusztusában publikált egy tanulmányt, amelyben a hazai vállalkozások késedelmes fizetésével és lánctartozásával kapcsolatos helyzetet tanulmányozta. Bátran mondhatjuk, hogy a felmérés eredményeit látva a vállalkozásoknak a jövőben egyre nagyobb kihívást jelentenek majd a tartozások.

A teljes tanulmány itt található, a legfontosabb tanulságokat azonban igyekeztünk kiemelni Önöknek:

  • A felmérésben megkérdezett cégek 70 százaléka rendelkezett olyan üzleti partnerrel, amely 2022 első félévében több alkalommal is késedelmesen fizetett;
  • Szinte mindegyik vállalatméret tekintetében nőtt a késedelmes fizetések aránya, a legnagyobb változás mégis az 50-99 főt foglalkoztató vállalkozások esetében tapasztalható;
  • Azon cégek aránya, amelyek vevőik késedelmes fizetése miatt legalább egyszer nem tudtak időben fizetni a beszállítóknak, az elmúlt egy évben 14 százalékra emelkedett.

(forrás: GFKI tanulmány)

Aggasztó tendencia - mit tehetnek a vállalkozások?

A felmérés adataiból egyértelműen látszik, hogy a tendencia aggasztó, és a vállalkozásoknak egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a követeléskezelésre. 

A probléma viszont az, hogy a cégek jelentős részének nincs erőforrása arra, hogy a kintlévőségkezelési feladatokat megfelelően menedzseljék. 

Van azonban megoldás!

A FAIR PAY CONTROL szolgáltatása egyedi Módszertanának köszönhetően hatékonyan szorítja le az elnyúló fizetési határidőket, és szoktatja pontos fizetésre a cégek üzleti partnereit.

MIndezt kellő határozottsággal, udvariasan és a digitalizált folyamatok révén szinte emberi beavatkozás nélkül teszi. 

Készüljön fel Ön is a megváltozott piaci környezetre, gondoskodjon időben a cége, és annak üzleti terve védelméről!

Próbálja ki 3 hónapig ingyen és élvezze a FAIR PAY CONTROL adta biztonságot!

Díjmentes bemutató igényléséhez, kattintson IDE!

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése