A Czinege AT Kft. a könyvelés-adótanácsadás szenzitív piacán működik. A FAIR PAY CONTROL bevezetése előtt a titkárnő feladata volt, hogy próbálja meg behajtani a tartozásokat. Ez nem bizonyult hatékonynak, mivel az ügyfelek alkudozni próbáltak, és nem fizettek időben. Emiatt viszont a cég kezdett tartozást felhalmozni a beszállítók felé.

Amint bevezették a FAIR PAY CONTROL rendszerét, számos előnyt azonnal megtapasztaltak a cég munkatársai. Mivel a számlamonitoring folyamatát egy másik cég kezdte felügyelni, megszűntek az alkudozások, és javultak a kifizetések.

Az ügyfeleket előre tájékoztatták a változásról, így nem érte őket váratlanul a rendszer bevezetése. Sőt, volt olyan ügyfelük, aki kifejezetten örült az automatikus rendszernek, mert így nem felejti el rendezni a számlát.

A cégvezető boldog volt, mert a rendszer a munkatársak helyett dolgozott. Gondolkodni sem kellett, hiszen egy kész, komplett folyamatot kaptak, az ügyintézés pedig rendkívül leegyszerűsödött.

Mindezeket a tapasztalatokat a számok is megerősítik. Íme, az átlagos fizetési késedelem alakulása a cégnél a bevezetést követően.

diagram2
Átlagos fizetési késedelem alakulása, Czinege AT Kft.

Látható, hogy már a bevezetés utáni első hónapban  drasztikusan lecsökkent a késve fizetett számlák száma. 5 hónappal később soha nem látott szinten állt a kintlévőség: csak 3 számlát nem rendeztek határidőre.

Ez a szám ugyan a következő hónapban felugrott, de aztán az év végére olyannyira megszokták a cég ügyfelei a folyamatot, hogy határidő ELŐTT rendezték a számláikat.

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése