A rangos hazai és nemzetközi díjakat elnyerő Varsányi Pincészet ügyvezetőjét, Farkas Gedeont kérdeztük arról, mi a véleménye a FAIR PAY CONTROL kintlévőség-kezelő rendszeréről: milyen változásokat tapasztalt a cégben, és milyen előnyeit látja a bevezetésnek.

Miért választották a FAIR PAY CONTROL szolgáltatását?

Azért választottuk ezt a rendszert, mert a velük való beszélgetés során több olyan problémát említettek, ami régóta megoldatlan volt a cégnél, és ami már gátolt minket az előrelépésben, a fejlődésben. Ilyen volt például, hogy a pénzügyes kolléga napi két órát töltött azzal, hogy a nem időben fizető partnereinket hívogatta, és próbálta behajtani a kintlévőségeket.

Ez gyakorlatilag havi négy napot jelentett, amikor a pénzügyes munkatársam nem tudott a fontos feladataival haladni, mert a kintlévőség-kezelés elvitte az idejét. Ezt fontos volt megoldani, és pont kapóra jött a FAIR PAY CONTROL.

Az egyik legkényesebb pontja a kintlévőség-kezelésnek, amikor konfrontálódni kell a nemfizető ügyféllel. Ön ezt hogyan látja most, a FAIR PAY CONTROL bevezetése után?

Igen, ez mindig nagyon kényes téma volt. Egyrészről szerettünk volna a megérdemelt pénzünkhöz jutni, de közben a lejárt tartozások kérdését úgy kellett megoldani, hogy a partnerkapcsolatok ne sérüljenek, és legközelebb is rendeljenek tőlünk.

A FAIR PAY CONTROL szolgáltatásával mi megmaradhatunk a „jó fiúk”, ők pedig átveszik a „rossz fiúk” szerepét. Ez hihetetlen terheket vett le rólunk: az értékesítés szárnyal, a pénzek időben érkeznek.

Milyen hatással volt a rendszer bevezetése a cégre?

A legnagyobb hatással a cég cash flow helyzetére volt a bevezetés.  Végre pontosan tudunk számolni, tervezni. Ez természetesen a kifizetésekre is igaz, mi sem késünk a beszállítóink felé, mert tudjuk, hogy milyen összeg és mikor fog beérkezni hozzánk. Ez nagy megkönnyebbülés a pénzügyes kollégának is.

Ha össze kellene foglalni egy mondatban, mit gondol a FAIR PAY CONTROL bevezetéséről?

A FAIR PAY CONTROL kintlévőség-kezelő rendszerének bevezetése a cég életében egy meghatározó pont volt, minden nap beigazolódik, hogy jó döntés volt. Egy dolgot sajnálok csak: hogy ezt nem sokkal hamarabb tettük meg!

Esettanulmányok

  • Összes
  • Esettanulmány
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése

Blog

  • Összes
  • Blog
Még több esettanulmány Összes betöltése
Még több blogbejegyzés Összes betöltése